Allnorsk1.divisjon 1986: Strømmen - Tromsø IL

Referat:   Lenger inne kan en seier knapt sitte. Stort dårligere kan en toppkamp knapt bli. Likevel - Tromsø IL kom ned med begge beina på jorda, da Jan Viktor Nilsen signerte seiersmålet sekunder før slutt. Tok sin første borteseier i 1. divisjonen, og er for alvor i ferd med å etablere seg i toppseriesammenheng.

Når det glitrende spillet har glimret med sitt fravær, tolker vi det som en styrke utover det som kan forventes av en debutant, at TIL har hentet fem poeng på de tre første kampene. I denne kampen behersket TIL favorittstempelet mot et Strømmen-lag som allerede er i poengnød.

Strømmen startet med den første scoringen i slutten av første omgang,  Lars Espejord puttet på midt  i andre omgang, da så det ut til å bli  uavgjort, men Jan Viktor Nilsen ville det annerledes, han scoret seiersmålet ett minutt før slutt. En gledelig tabellsituasjon, nemlig tredje plass.

Men Tromsø IL kunne avgjort kampen allerede i det første minuttet, og burde ha avgjort det hele de første 45 minuttene. Sjansene som til da var misbrukt, er det egentlig ikke lov å feile på i toppseriesammenheng. I alle fall om det er seier man spiller for.

Kalddusjen kom like før pause. Mens TIL-forsvaret ropte på offside, fikk Jon Ove Johansen temmelig fritt spillerom foran Bjarte Flem og nettet sikkert. Scoringen ga hjemmelaget selvsikkerhet i andre omgang. Men i denne perioden sto Tor Pedersen som den dominerende skikkelse på banen. Vant det som var av dueller, og dro de andre med seg.

Selvtilliten kom også hos TIL, men først etter at Lars Espejord hadde gitt 1-1. Behersket la han ballen rundt en utstormende keeper etter at Trond Johansen hadde vunnet en duell utenfor 16-meteren. Dette ga støtet til en god TIL-periode, som kuliminerte med Jan Viktor Nilsens seiersmål like før slutt. Æren er han villig å dele med Roy Ludvigsen, (langt innkast) og Lars Espejord, som stusset innkastet videre inn foran mål.

Dommer var den kjente Strømsgodset-spilleren Torodd Pressberg, fra tidlig 1970 tallet.

Oppdatert: 09.03.2004