Cup NM 2.runde 1985: Tromsø IL - Kautokeino IL

27 sekunder tok det før TIL var tilfreds. Da hadde Sigmund Forfang satt inn kampens første mål, og gitt TIL ledelsen. Etter en time med initiativløse og uinspirerte TIL-aktører, våknet de igjen. På det neste kvarteret signerte de for fem nye scoringer.

Publikum hadde knapt kommet på plass på tribunen, før Sigmund Forfang ga TIL ledelsen. Et høyt overlegg fra siden, dundret han i mål fra kort hold. Da trodde TIL-spillerne at de allerede var klare for NM-cupens 3. runde. Den ujevne og meget vanskelige gressmatta må ta noe av skylden for feilpasningene. Men når viljen og forsøkene ikke holder mål, da har man ingen andre å skylde på enn seg selv.

Etter den tidlige scoringen fremførte nemlig hjemmelaget en uhyre tam og skuffende time. Første omgang var foruten scoringen nærmest kjemisk fri for målsjanser. Noe bedre ble det etter pause. Etter hvert oppdaget TILs midtbane at det var rom å spille i på kantene - bak ryggen på Kautokeinos midtbane. Og da kom også måltilbudene, og målene kom så tett som hagl - tre av de fem siste på "dødball" situasjoner.

Etter en vel time møtte Lars Espejord ballen ved første stolpe, og headet den i mål via stolpen. Tre minutter senere headet Truls Jensen inn Sigmund Forfangs innlegg ved bakre stolpe. To nye minutt senere var det igjen Lars Espejord som headet i mål - etter corner var han et hode høyere enn de øvrige.  Trond Johansen ordnet 5-0 tre minutter senere. Han vant duellen med Kautokeinos keeper, Adam Klemment Hætta, og stusset ballen i mål.  Fem minutter senere fikk Kautokeino sitt trøstemål ved Ole Mienna.  Lars Espejord avsluttet det hele to minutter senere - igjen raget han høyest etter corner.

TILs beste var Lars Espejord.        God dommer var Geir Paulsen fra Skarp.

Oppdatert: 01.03.2004