2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Strindheim IL

Selvgjort og i høyeste grad velgjort. Ordtaket knyttes til Eivind Andreassen. TIL-gutten som gjennom sin gjenninntreden i TIL-rekkene ga fra seg et sikkert seriemesterskap og opprykk sammen med Strømmen. Her tok Eivind saken i egne hender, for ikke si føtter. Sørget gjennom tre scoringer for at kvalifiseringsretten ble sikret, og kunne med det gi Torkild Brakstad en fulltreffer hva taktisk disposisjonsstyrke angikk. Brakstad vraket nemlig Trond Johansen til fordel for nettopp Eivind Andreassen.

Eivind ble selvfølgelig den store frontfiguren i sesongens viktigste kamp. Først sørget han for 1-0.  Per Høgmo kaster, Lars Espejord stusset ballen videre og Eivind ekspederer den forbi Strindheims solide keeper Pål Høsøien. Fem minutter senere spiller Tor Pedersen på Eivind Andreassen. Han avanserer inn i gjestefeltet. Dribler av tre-fire gjesteforsvarere, keeper Høsøien inkludert og setter ballen hardt i nettet.  Sin tredje scoring gjør han etter corner signert Trond Steinar Albertsen. Truls Jensen stusser ballen videre til Eivind, som denne gangen header inn 4-1.

I mellomtiden hadde Lars Espejord sørget for 3-0. Scoringen huskes som følge av Per Høgmos innsats inne i feltet, der han vant ballen liggende og fikk gitt til Lars Espejord. Minuttet før halvtid reduserte så Strindheim ved Knut Høgmo etter svakt spill i TILs midtforsvar. Noe som også var tilfelle da samme Knut Høgmo fikk redusert til 2-4.

En solid kamp hva scoringer angikk. Kampen ble gjennom samtlige 90 minutter preget av nerver og dramatikk. For TIL var poengdeling nok for å sikre seg kvalifieringssplassen.

På midtbanen kunne vi nok en gang se Lars Espejord i regisørens rolle. Sterk i lufta, og mann bak pasningen som ga 1-0. For Torkild Brakstad må det være en trygghet å få "Espe" tilbake foran kvalifiseringskampene som tar til neste helg.      Dommer var Frank Aase fra Høken.

Oppdatert: 07.03.2004