2.div.avd.B 1985: Tromsø IL - Bærum

Et energisk Bærum-lag ga TIL-mannskapet en kraftig lærepenge. Et kostbart poengtap i jakten på Strømmen, som minnet mer om en dårlig generalprøve foran omkampen i NM-cupet mot Viking. - Bærum klarte å kjempe oss ut av stilen. Når våre gutter ikke er bedre motivert enn dette, gikk det galt. Vi får ingen ting gratis - slett ikke mot et lag som kjemper for sin eksistens i 2. divisjonen, sier en skuffet TIL-trener Torkild Brakstad.

TIL-mannskapet antydet imidlertid noe helt annet i kampens første 20 minutter. Etter Per Høgmos tidlige scoring (5 minutter) fortsatte hjemmelaget sitt overbevisende åpningstempo. De vant omtrent alt av dueller, spilte på hurtighet og angrep hele tiden. Bærum så ut til å bli et nytt offer for TILs solid hjemmestatistikk.

Men Bærum ville mer enn TIL. Oppofrende slet de seg til spillemessig kontakt. Overbevisende begynte de å ta mer og mer del i spillet på midtbanen. Kvarteret ut i andre omgang hadde de tatt komandoen også der. En periode med forfall på TILs midtbane, som i hovedsak skyldes tapt engasjement og omstendighet med ballen.

Med større og større sikkerhet i egen forsvarsone, klarte Bærum etter hvert å sette hardere press på kantene - de brøt høyere oppe på banen, og til slutt klarte de å utnytte en fatal forsvarsfeil hos TIL. I en presset situasjon nede mot sidelinja, slo Arne Andreassen en feilpasning som ga Bærum utligning og ett poeng. Scoringen ga TIL-guttene en real kalddusj, men selv om det virket som en innsprøyting til økt innsats, klarte laget aldri å ta over den spillemessige føringen. Måltilbud hadde hjemmelaget imidlertid nok av til å vinne kampen på sillingen 1-0.