2.div.avd.B 1985: Alvdal IL - Tromsø IL

Flåklypa-klubben Alvdal presset Tromsø IL i reneste Emanuel Desperados skikkelse, da de seks minutter før full tid tok ledelsen 1-0. Først da fant TIL frem sin IL Temp Gigante og satte inn reservegearet. Men da hadde TIL allerede sittet på pinebenken nesten hele kampen. Og det må de også finne seg i foran serieavslutningen kommende helg mot Strindheim i Tromsø.

Et nydelig frispark fra Trond Steinar Albertsen reduserte nervene i TIL-leiren - bare fem minutter før slutt. Med poengdeling på Stemoegga Stadion  i Alvdal manglet TIL fortsatt ett poeng før de endelig kan juble for kvalikk-plassen.

TIL-spillerne fikk klar beskjed fra Torkild Brakstad om å yte full innsats, og kjempe om hver ball mot nedrykkingstruede Alvdal. Men i stedenfor var det Alvdal som kjempet best. De kom seg framover på banen etter at TIL presset det første kvarteret, og maktet med hundre prosent innsats i nærkampene å male opp TILs spillestil.

Banens beste var imidlertid Bjarte Flem. Alvdal var farlig frampå etter halvtimen, hvor Bjarte Flem fikk en sammenhengende serie kanonade fra kort hold å styre unna. TIL hadde en glimrende sjanse i første omgang, hvor Per Høgmos heading etter en glimrende innlegg fra Trond Johansen, ble løpt inn og headet like ved stolpen.

TIL klarte delvis å snu kampen etter sidebytte, men tapte også denne omgangen for mange  nærkamper. Først etter Alvdal gedigne kalddusj seks minutter før slutt våknet gjestene. Eivind Andreassen som kom mer med i kampen etter pause, jobbet plutselig bedre som spiss (erstattet Trond Johansen).

Det var også Eivind som slet til seg frispark, fem meter fra hjørnet av 16-meteren. Trond Steinar Albertsen siktet bedre enn noen sinne denne sesongen. og la frisparket bare noen millimetre over Alvdal-spillerne i mur. Ballen skrudde seg nesten helt oppe i krysset, keeper oppdaget ingenting før ballen lå i nettet. De siste minuttene hadde TIL Alvdal helt i kne, men flere mål ble det ikke.