2.div.avd.B 1984: Tromsø IL - Varegg

Jovist var det kjedelig - for hjemmelaget, og for publikum. Hjemmelaget ble jo utspilt helt og holdent de siste 45 minuttene. "Typisk TIL å gi fra seg poengene til et bunnlag".  Joda, vi hørte det ble mumlet blant publikum - før det ble helt stille, og jubelen brøt løs. For det ble slett ingen typisk TIL-opptreden på Alfheim. To raske mål i sluttminuttene - etter å ha løpt som ballgutter mellom Varegg-spillerne i 40 av omgangens 45 minutter.

Når det blir to poeng i gevinst for slikt - da kan TIL-supporterne og spillerne glede seg. Hvor har ikke TIL hatt spillemessig føring, uten å skaffe seg tellende resultat ?  Vi svarer ikke selv - men konstaterer at nå har også TIL vunnet en kamp de "normalt" burde tapt.

Det var i sannhet et redusert TIL-mannskap som entret Alfheim. Truls Jensen startet kampen på reservebenken - med armen i gips og forstuet ankel. Og etter halv timen måtte han ut på banen, da Lars Espejord ble skadet i et sammenstøt kvarteret tidligere. Og ut på banen slet Tor Pedersen med en ryggskade som hemmet - og som ble slått opp kvarteret før slutt.

Første omgang ble imidlertid jevnspilt, der hjemmelaget skapte de fleste av relativt få måltilbud. Og det var hjemmelaget som scoret først. En glimrende dribleserie av Per Høgmo foranlediget nettkjenningen. Per Høgmo driblet av tre Varegg-forsvarere, før han ga ballen til en udekket Tore Rismo, som fra kloss hold scoret. Men Varegg kom sterkt tilbake, og utlignet vel fem minutter senere.

Men TIL åpnet også best i andre omgang, Tore Nilsen kunne ha gitt TIL ledelsen, men skuddet smalt i tverrliggeren. Men så mistet TIL taket og en feilplassert dommer så ikke TIL-handsen i straffefelte, der burde nemlig Varegg tatt en rettferdig ledelse.  Men det var Varegg som fikk baksmellen - til de grader.

Først da Per Høgmo påny sto for arbeidet, ga pasningen til Truls Jensen som dro seg fri på sida, og slo inn til en pent plassert Trond Steinar Albertsen, og han ga TIL ledelsen for andre gang i kampen. Da var kampen 85 minutter gammel. Og bare to minutter senere fastsatte Truls Jensen sluttresultatet 3-1 fra kort hold. Varegg-fortvilelsen var stor, forståelig nok. Gleden var desto større i TIL-leiren.

TILs beste var Per Høgmo.   Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Oppdatert: 08.02.2004