2.div.avd.B 1984: Tromsø IL - Brann

Håpet brast, TIL er med den største sannsynlighet ute av kampen om seieren i B-avdelingen. Et "nesten" er ikke nok. Ikke mot serielederen. Og slett ikke på hjemmebane. Så kynisk kan man tillate seg å være etter at Brann påførte TIL sitt første serietap på hjemmebane siden 11. juni i fjor.

Brann viste hvorfor de topper avdelingen allerede fra start. Ingen lag har klart å sette så høyt og samtidig effektivt press på Tromsø-laget. Ei heller har ingen lag klart å score to ganger før hjemmelaget har greid å kvittert. Men samtidig viste hjemmelaget hvorfor de er å regne blant avdelingens beste lag. De utlignet tomåls ledelsen før pause, og tok over føringen i kampen.

Brann blir å finne i 1. divisjonen neste år !  Den påstanden tør vi å lansere, til tross for ikke altfor velspilte 90 minutter på Valhall. Brann ledet 2-0 allerede etter 18 minutter. Men TIL klarte det de færreste trodde de var i stand til mot serielederen. Først utlignet Tor Pedersen etter ei pen heading etter corner. Der etter satte Lars Espejord ballen i mål etter klyngespill.

Mens første omgang ble meget underholdene, spillemessig god, og med dramatisk utvikling et tetoppgjør verdig, ble de siste 45 minuttene en stillingskrig hvor Brann seriet på sin tålmodighet og at de spilte ballen mer direkte.

Dommer Jens Johansen fra Stålkameratene mistet etter hvert grepet på kampen.

Oppdatert: 25.02.2004