Cup NM 1.runde 1983: Tromsø IL - Lyngen IL

Da Lyngen IL i vinter "snappet" Sturla Solhaug foran nesen til Tromsø IL, sikret de seg mannen som i kraft av sin dyktighet sendte sitt nye lag til 2. runde i cupen. Da så Lyngen IL i vinter la ned veto mot Peter Boltes overgang til Tromsø-klubben, hadde man også tettet igjen bakover på banen. Peter Bolte ble nemlig kampen store spiller i det som utartet seg som envegs kanonade i drøyt en time.

Etter at disse to Lyngen-strategene hadde gjordt sitt sørget innbytter Johnny Bæck for at Lyngen alene greide det seks 2. divisjonslag har greid på 450 minutters seriespill. Nemlig å plassere to baller bak Roald Jan Pedersen i TIL-målet. Dermed ble det Lyngen som sikret seg videre cup-avansement. En divisjonsforskjell til tross. En aldri så liten overraskelse var det at Lyngen skulle greid å gjøre to mål på det gjerrigste lag i norsk toppfotball.

Sturla Solhaug la grunnlaget for Lyngens seier, da han smelte en pasning fra Sigmund Forfang i mål via stolperota.  2-0 gjorde Johnny Bæck på en kontring, etter at TIL helt fra avspark i andre omgang hadde tvunget Peter Bolte til å begå den ene superedningen etter den andre.

Han ble kampens dominerende skikkelse, og hans reaksjonsstyrke er enorm. Han spilte på refleksene gang på gang, og et energisk arbeidende TIL-lag ble etter hvert tvunget til å resignere. Ballen ville rett og slett ikke i mål. Alene bør han tilskrives det meste av æren for at Lyngen nå er klar for cupens 2. runde.