2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Strindheim IL

Med spisse albuer og tro på seg selv har Tromsø IL nok en gang vist seg som en solid mesterdreper. Nå var det Nils Solstads albu som ga TIL seier over Strindheim, et lag som før de møtte TIL, hadde tilgode å tape i seriesammenheng. I kampens siste sekund beines ballen hardt ut fra gjesteforsvaret. Solstad reagerer med en rask refleks og ballen treffer han i venstre albu. Strindheim-keeper Frode Kvam er satt ut av spill, og dermed jubel både i Tromsø og Molde. For de som har mest grunn til å juble over TIL-seier var nettopp Torkild Brakstads tidligere klubb.

For Tromsø IL var det ikke første gang at en serieleder ble sendt av banen med nederlag på Valhall. Det samme skjedde med Lyn høsten 1979, da TIL som eneste klubb slo avdelingsvinneren. Men om TILs seier satt langt inne, var den fullt fortjent.

I hele første omgang tvang hjemmelaget statistikksterke Strindheim, til å ta fram sitt beste bakover på banen, men heller ikke det var nok. Da TIL tok ledelsen 1-0 etter 20 minutters spill, kom det etter at corner-effektiviteten nok en gang ble understreket. Trond Johansen tok corneren, og legger hardt inn foran mål der Lars Espejord rager høyt over Strindheim-forsvaret, og styrer ballen kontant i mål.

Men Strindheim sto distansen ut. De kjempet innbitt for å redusere, og etter en miss i TIL-forsvaret får gjestene gjøre 1-1. Ser man bort fra hjemmeoppvisningen mot Molde i juni, var det ubetinget årsbeste på hjemmebane, og æren for det skal et helt lag ha.

Svein Arne Olsen gjorde en oppvisningskamp, han ofret seg som vanlig på defensiven og var i tillegg med på å støtte opp fremover på banen.    Dommer Jens Johansen fra Stålkameratene var tvilsom, og lot ikke alltid til å se episoder i en større helhet.

Oppdatert: 02.02.2004