2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Stjørdals Blink

Tromsø ILs "luftkrigere" er kommet seg opp av forsvarsstillingene, etablerer nye angrepsstillinger og er med ett oppe i en tetkamp. I løpet av fem seriekamper har "Stall Brakstad" igjen kontakt med tabelltoppen, og som han selv sier: TIL hadde denne gang tålmodighet til å endre taktikk i tråd med sin egen troppsstyrke. Noen tvil om kampmoralen har det aldri vært. Mot Stjørdals Blink kom også bekreftelsen at laget besitter angrepsstyrke.

Etter en første omgang der man ved en rekke anledninger kunne registrere gjennombruddstyrke, kom Tromsø ILs avgjørende slag etter et knapt kvarter etter sidebytte. En corner fra Eivind Andreassen blir hardt puttet i nettet av Svein Arne Olsen. TILs andre scoring kom også etter corner, og selv om Eivind Andreassen og Truls Jensen var involvert, lar de gjestenes forsvar få kreditert scoringen.

En miss i gjesteforsvaret bidro også til å skape den mulighet som ga Johnny Albertsen anledning til å gjøre 3-0. Forøvrig et kjempeskudd i nettaket fra kloss hold. Også denne scoringen kom etter corner. Et pluss for TIL er det at de gjorde tre mål på fem cornere. Noe spørsmålstegn bak angrepsspillet bør  ikke dette faktum være. Også dødballsituasjoner kan gjøre et lag farlig.

Mens TIL denne gangen bedre greide å etablere styrke på midtbanen, og dermed grunnlag for dominas, var Stjørdals Blink med i kampen i deler av første omgang. Men hjemmelaget var hele tiden det førende, og spilte seg til sjanser. For TIL må det være betryggende å vise til en  meget jevn stall. De 11 som gjennomførte oppgjøret mot Blink besto alle prøven.

I midtforsvaret ruvet nok en gang Tore Nilsen og Tor Pedersen. På flankene begår Svein Arne Olsen og 19 årige Nils Solstad få feil. På midtbanen likte vi arbeidsvillige Ståle Killie best.    Dommer Frank Aase fra Høken kom greit i fra kampen.

Oppdatert: 27.01.2004