2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Mjølner

Når det mulige er umulig, er det umulige mulig. Det sørget Trond Johansen for. Etter at Mjølner hadde føringa i kampens første 70 minutter, skaffet Trond balanse i regnskapet med et utrolig frispark fra 30 meter. Kvarteret senere dundret han inn 2-1. Om ingen har fortalt ham det , vet Mjølner-keeper Elling Berntsen trolig ennå ikke hvor ballen passerte ham.

Trond Johansen senket sine tiltenkte lagkamerater. Da han forlot Brann like før seriestart - sto Mjølner øverst på lista. Flybiletten var betalt av Narvik-klubben, men Trond Johansen fortsatte flyturen direkte til Tromsø. Nå sørget han for sine første scoringer over TITO-nivå.

Trond Johansens utligningsmål var alene verdt inngangsbiletten, frisparket fra 30 meter skrudde han hardt og elegant utenfor Mjølner-muren, og ballen gikk inn helt nede ved stolperota - med stø kurs bare centimetre over gressteppet. Men mye var galt før TIL var på høyde med gjestene. Mjølner spilte best ute på banen, med hurtige kombinasjoner og direkte spill. TIL-spillerne ble løpene imellom , og kom bare i perioder med i kampen ute på midtfeltet.

Og når TIL ikke maktet det mulige - nemlig å utnytte helt opplagte måltilbud, måtte Trond Johansen gjøre det umulige for å berge stumpene. Men det utløste da en TIL-offensiv Mjølner var sjanseløs mot. Etter å ha lagt under med ett mål, av Ivar Morten Nordmark, åpnet TIL andre omgang bra, og spesielt de siste 25 minuttene var TIL på hugget.

Ledermålet til Trond tre minutter før slutt bør vi ta med på kontoen fulltreffere. Etter forarbeid av Lars Espejord dundret Trond ballen i mål fra 20 meter, i mellomtiden hadde Trond "skremt" Elling Berntsen med et kanonskudd som strøk stolpen på utsiden. Truls Jensen avsluttet TIL-offensiven med å legge på til 3-1 minutter før full tid - fortjent avslutning for sliteren.