2.div.avd.B 1983: Mjølner - Tromsø IL

Mjølner hadde muligheten til å avgjøre det hele til sin egen fordel. Tromsø IL kunne også meget vel tatt med seg begge pengene hjem. Kampen hadde nemlig et innhold som ikke står i stil med poengdeling og 0-0.  Begge lag hadde nemlig måltilbud som burde ha vært bedre utnyttet. TILs største tilbud ble uvanlig dårlig utnyttet av fjorårets toppscorer i 3. divisjonen, Trond Gunnar Nilsen. Umarkert ble han frispilt inne i Mjølners målgård. Nærmest overrumplet over muligheten misset han.

Ellers noterte vi en brukbar sjanse etter 20 minutters spill i første omgang. Trond Gunnar Nilsen dro seg fri på høyresiden, slo inn foran et åpent Mjølner-mål der imidlertid ingen TIL-spillere dukket opp. Videre reddet Tor Pedersen et Mjølner-skudd på streken. Trond Steinar Albertsen utnyttet en miss i Mjølnerforsvaret dårlig. Truls Jensen lobbet en pasning fra Johnny Albertsen over Mjølner-keeperen og tverrliggeren. Og Mjølner unnlot å score på en kanonade på TIL-målet midtveis i andre omgang.

TIL kontrollerte midtbanen de første 20 minuttene. I denne perioden hadde de hjemmelaget under press, men greide ikke å utnytte dette. Mjølner kom sterkere tilbake, men uten at de på sin side greide å presse sine gjester godt nok til å skape tyngde fremover på banen. Også TIL slet med å skape kontakt mellom midtbane og løperduoen Trond Gunnar Nilsen og Eivind Andreassen. De fikk lite å arbeide med, og ble i stor grad offer for sine tilfeldige fremspill.

På midtbanen kom Jørn Rolandsen til å prege hjemmelagets spill, sammen med en annen tilvekst, Sørreisas Tore Rismo. På TILs midtbane arbeidet Truls Jensen konstruktivt. TIL vant luftkampene, og har i forsvarsfireren sin sterkeste lagdel. Poengdeling var rettferdig ut fra de tilbud lagene greide å spille seg til, men TIL virket totalt bedre organisert enn de unge Mjølner-laget, der kaptein og midtstopper Ole Johan Olsen var en klar ener.

TILs beste spiller var Johnny Albertsen.  God dommer var Jens Johansen fra Ståkameratene.

Oppdatert: 26.01.2004