3.div.avd.F 1982: Sandnessjøen IL - Tromsø IL

Samtidig som Tromsø IL sikret seg opprykk, feiret treneren Torkild Brakstad sin 37-årsdag, etter å ha slått Sandnessjøen 2-1 på bortebane. Torkild jublet sammen med TIL-spillerne. Punktum for en glimrende sesong ble satt - vi har hatt et stort psykisk press ved å være favoritt til hver eneste kamp, og for vårt unge lag har dette vært en påkjenning, sier TIL-treneren.

TIL hadde ikke spillemessig overtak, Sandenssjøen kjempet i cupstil for å sikre seg seier, men deres spillere var individuelt svakere enn TILs. Likevel var de fullt på høyde gjennom de fleste av kampens 90 minutter. Først etter pause ble det futt i kampen. Trond Gunnar Nilsen ble spilt fri like etter avspark. Han kunne ikke feile. - Keeperen sto stille i det ene hjørnet, jeg hadde bare å plassere ballen i motsatt hjørne, forklarer seriens toppscorer.

Gjennom de neste minuttene skapte begge lag flere sjanser enn gjennom hele første omgang. Sandnessjøens utligning krøp Roald Jan Pedersen fortvilt for å avverge. Roger Vesterås skudd traff en TIL-forsvarer og endret retning. Ballen rullet langsom mot mållinja, men TIL-keeper rakk ikke fram.

Kampens avgjørelse falt da Trond Steinar Albertsen fikk stå alene innenfor fem-meteren og smelte Nils Solstads flate innlegg i mål. Torkild Brakstad har nådd sitt første mål med Tromsø IL, de har vunnet 3.divisjon på en overveldende måte. Neste år skal vi kjempe for å bli et anerkjent 2. divisjonslag. - Vårt neste mål er å bli Nord-Norges beste lag. Der er en realistisk målsetting, sier TIL-treneren.   Svein Arne Olsen var TILs beste spiller.

Dommeren Ole Sørdal fra Svelgen var god.

Oppdatert: 26.01.2004