2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Sunndal IL

Løperekka fungerte ikke. Nyervervelsen Per Høgmo innfridde ikke. Midtbanen spilte under pari. Innsatsviljen så i lange perioder så ut til å være glemt igjen i garderoben. Og når så forsvarspillet ikke fungerte like patent som tidligere i år, måtte det bli nederlag for Tromsø IL, i den uhyre viktige bunnkampen mot Sunndal på Alfheim Stadion.

Nå skal vi være forsiktig med å utbasunere noe for skråsikkert. Men vi våger påstanden at 3. divisjon vinker i det fjerne dersom ikke innsatsviljen blir bedre, og TIL-spillerne ikke får mer sving på angrepsspillet. Typisk nok for det målet TIL noterte seg for, var at en Sunndals-forsvarer var sistemann på ballen før den lå i nettmaskene.

Den første halvtimen var TIL fullt på høyde med Sunndal, men da gjestene tok ledelsen etter 35 minutters spill, var det akkurat som om TIL resignerte. Sunndal overtok mer og mer, og hadde et par sjanser som med litt hell og litt mindre dyktighet av Roald Jan Pedersen kunne endt med nettkjenning.

Men den første halvtimen var så absolutt TIL med. Per Høgmo hadde blant annet en kjempesjanse, der han fullstendig alene med Sunndal-keeperen ikke fikk skutt skikkelig. Også Arne Andreassen hadde et godt skudd som keeper måtte slå til corner. Gjestenes første scoring kom etter 35. minutter.

I annen omgang kjørte TIL hardt ut for å utligne, og dermed oppsto åpningene i forsvaret. 12 minutter ut i annen omgangen økte Sunndal til 2-0. Først etter Sunndals andre scoring innså TIL alvoret. I alle fall ble innsatsen noe bedre, men TILs forsvar åpnet seg ytterligere som et resultat av offensiven. Og dette benyttet bortelaget seg av og økte til 3-0. Bare to minutter etter reduserte hjemmelaget. Tre TIL-spillere sto i kø på åtte-ni meters hold for å få skutt. Og dette endte med et selvmål.

Dommer Frank Aas fra Høken var meget god.

Oppdatert: 11.01.2004