2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Steinkjer IL

Roald Jan Pedersen kan alene komme til å avgjøre TILs skjebne i 2. divisjonen !  TIL-keeperen har denne sesongen befestet sin stilling som en av klubbens nyttigste spillere. Noe unntak var heller ikke skjebneoppgjøret mor Steinkjer. Roald Jan Pedersen leverte en rekke praktredninger, og må langt på veg tildeles æren for at det ble et poeng i denne kampen.

Flere ganger var Steinkjer-spissene frampå, men nok en gang skulle TIL greie å dra i havn 0-0. Når man så i tillegg produserer egne sjanser gode nok til at man kunne ha vunnet kampen, forstår man at TILs hodebry fortsatt er angrepsspillet.

Per Høgmo er i klar framgang, denne gangen gjorde han et solid intrykk. Høgmo går godt med ballen, han er flink til å skjerme, og vet å gå mot mål. TILs opplegg med to spisser krever solid støtte fra midtbanen, denne var minimal, men et gledelig unntak var dansken Niels Alstedt, som tross minimal kamptrening kom godt fra kampen.

TILs største sjanse kom i andre omgang, og da spesielt i sluttminuttene, da hjemmelaget presset sterkt. Gode muligheter er notert, og nærmest scoring var Trond Gunnar Nilsen da han tolv minutter før full tid skjøt i Steinkjer-keeperen. Nilsen burde vel ved den anledningen spilt over til en umarkert Per Høgmo.  Nær scoring var også Ståle Killie da han kom alene foran Steinkjer-målet og setter ballen til side for mål.

Dommer Jens Petter Jensen leverte en skjelden svak kamp. Han virket uoppmerksom, og lot til i for stor grad tilfeldighetene prege sine avgjørelser.

Oppdatert: 13.01.2004