2.div.avd.B 1981: Bergsøy - Tromsø IL

Fra full kontroll i første omgang, til sammenbrudd i andre omgang. Fra 1-0 ledelse ved pause, til 1-4 tap totalt. Kort sagt Tromsø IL opplevde sesongens verste mareritt i andre omgang på Bergsøy Stadion - en bane som for øvrig lignet mer på et myrområde enn en fortballbane, etter all nedbøren på Sunnmøre. Med dette tapet er Tromsø IL for alvor dratt ned i nedrykkingsgjørma.

I skjebnekampene framover må TIL belage seg på å gjennomføre en hel kamp som laget gjorde i første omgang på Bergsøy. I denne omgangen vartet TIL-gutta opp med en solid innsatsvilje og den pågåenhet som var nødvendig for å initiativet i kampen.

TILs ledermål kom allerede etter ti minutter, laget fikk frispark på hjørnet av 16-meteren. Trond Steinar Albertsen la en perfekt ball inn i feltet, hvor Einar Walsøe raget et hode over Bergsøy-forsvaret, og headet delikat i nettet. Denne scoringen var med på å gi TIL-gutta et godt grep på spillet. De store sjansene greide laget ikke å spille seg fram til, men såkalte "halvsjanser" manglet det ikke på.

Muligens var det den gode kampviljen i første omgang som var årsaken til TILs sammenbrudd etter pause. TIL-keeper Roald Jan Pedersen måtte ved flere anledninger ta ut sine beste egenskaper for å avverge scoringer. Nå hadde han langt fra hellet på sin side etter pausen, og hans møte med Bergsøys tremålscorer Trond Paulsen var nok en tvilsom fornøyelse for den gode TIL-keeper.

På TIL-laget hadde midtstopper Tor Pedersen en stor kamp, spesielt i første omgang. Takket være sin solide taklingsstyrke og hurtighet tok ha fullstendig luven fra hjemmelagets angripere i første omgang. Til tross for at heller ikke han greide å holde stilen i andre omgang, var han utvilsomt banens beste. Keeper Roald Jan Pedersen hadde ikke hellet på sin side, men han kan selvfølgelig ikke lastes for nederlaget.

Middels god dommer var Per Berge fra Goma.

Oppdatert: 13.01.2004