Cup NM 1.runde 1980: Kabelvåg IL - Tromsø IL

Det sto uavgjort 1-1 etter 90 spilte minutter i NM-cupoppgjøret mellom hjemmelaget Kabelvåg og gjestene Tromsø IL, og ekstraomganger måtte til. Tromsø IL holdt på å ryke ut av cupen allerede i første runde. Etter at TIL hadde spilt god fotball i de 10-15 første minuttene av kampen, falt de fullstendig sammen, og laget var ikke med i det hele tatt.

Det var en bedrøvelse å se lederlaget i 3. divisjon avd. F, i denne første omgangen. Ingen ting så ut til å fungere som det skulle, og det var fullt fortjent da Kabelvågs Arne Ragnar Nilsen kunne gi hjemmelaget 1-0 ledelse. I andre omgang var det et nytt TIL-lag som entret banen, til tross for at gjestenes spill ble noe panikkartet, hadde de full hånd om spillet. Laget kjempet innbitt for å få uttelling, og dermed videre avansement i cupen.

TIL burde helt i begynnelsen av kampen vært tildelt straffespark da Trond Gunnar Nilsen ble klart felt innenfor 16-meteren. Dommeren valgte imidlertid å la det hele passere. Så fem minutter før ordinær tid var ute, reddet TILs midspiss Trond Gunnar Nilsen laget fra å ryke ut - i alle fall til å gi Tromsø-laget sjansen i ekstraomgangene. Etter spill og sjanser i andre omgang var utligningen helt fortjent.

Det var bare fem minutter igjen av andre ekstaomgang da Trond Gunnar Nilsen igjen maktet å putte ballen bak Kabelvåg-keeperen. Dermed var Tromsø IL avansement til 2. runde sikret. Like før slutten av siste ekstraomgang avgjorde så Arve Antonsen det hele, og fastsatte sluttresultatet til 3-1 for TIL.

Oppdatert: 03.01.2004