3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Mosjøen IL

Knallstart på årets sesong for Tromsø IL. I en underholdende og tildels velspilt kamp på Valhall Stadion mot Mosjøen ble det seier på hele 4-0. Seieren var heller ikke for stor, sjanser og spill hos begge lag tatt i betraktning. Mosjøen som på forhånd var regnet som en meget sterk motstander, kom aldri helt med i kampen. De tok initiativet fra start, men beholdt det bare i tjue minutter. Deretter var det nesten bare TIL, selv om scoringene uteble til fem minutter av andre omgang var gått.

Som nevnt var det Mosjøen som kom best ut. I starten hadde de TIL over på defensiven, men så snart TIL hadde vent seg til underlaget (dette var første gang på gress i år), overtok de føringen i spillet. Mosjøen ble nå presset tilbake på egen banehalvdel, og det oppsto mange gode sjanser foran mål. Noen scoringer ble det imidlertid ikke, selv om det var uhyre nært et par ganger. Blandt annet slo en ball i tverrliggeren og ned, det var nok mange tilskuere som så denne i mål.

I andre omgang gikk det imidlertid raskt "hull på byllen". Etter vel fem minutter mottok Trond Steinar Albertsen et innlegg, mens han sto udekket midt i feltet, og han hadde ikke særlig store vanskeligheter med å omsette sjansen i mål. Direkte fra avspark gikk så TIL opp og scoret sitt neste mål. Trond Gunnar Nilsen mottok et innlegg fra høyre, og han fikk stå alene å skyte.

Og godt midtveis i omgangen kom to nye TIL-scoringer, nesten like tett som de to første. Trond Gunnar Nilsen ble spilt nydelig igjennom, og fikk gå alene mot mål. Mosjøen-keeper så ingen annen mulighet en å gå i beina på unge Nilsen, dermed straffespark. Trond Steinar Albertsen besørget dette sikkert i mål. To minutter seinere var TIL på farten igjen - Einar Zimmermann fastsatte sluttresultatet til 4-0, på en scoring etter møljespill i gjestenes målfelt.

Det ble altså en overraskende stor seier for TIL i denne kampen. Forsatt er det imidlertid en del som må rettes på, spillet blir skjemt av alt for mange feilpasninger og upresise innlegg. Og TILs "nye" trener Peter Drecker mente at dette var en "flying start", det betyr mye for selvtilliten videre framover.  Banens beste spiller var Tore Nilsen.

En meget god dommer var Frank Åse fra Høken.

Oppdatert: 02.01.2004