3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Kabelvåg IL

27 timer seriefotball uten tap !  Det er hva Tromsø Idrettslags 3. divisjons-mannskap står bokført med når den nordnorske 3. divisjonen er over for i år. Men søndagens 0-0 kamp mot Kabelvåg på Alfheim-gresset gjorde sitt til at TIL-guttene ikke maktet å kopiere Sogndals norgesrekord (?) fra 1976. Da vant laget sin 3. divisjons avdeling  med serien: 15 seire og tre uavgjort. TIL-guttene ble ett poeng dårligere med dette uavgjorte resultat.

TILs avskjedskamp med nordnorsk 3. divisjonens fotball, forhåpningsvis for en god stund, ble en heller bedrøvelig forestilling. 90 minutter med kontant press mot Kabelvåg-forsvaret, ga ikke en eneste scoring. Alt for mye spill på tvers av banen og svært lite bevegelse fremme i TIL-rekka gjorde alt til at kampen ble kjedelig. Savnet av goalgetter Trond Gunnar Nilsen og midtbanespiller Eivind Andreassen, som begge var opptatt i NM-cupkamp for klubbens juniorlag, var uhyggelig sårbart.

Svart ble også dagen for TILs sideback Svein Arne Olsen, som to minutter før pause fikk marsordre av dommer Bjarne Moen. I sinne, helt unødvendig, slo TIL-gutten til Kabelvågs Geir Nilsen. Han hadde først slått til TIL-gutten, men dette så ikke Moen.  Men selv med bare ti mann på banen hadde seriemesteren fullstendig kontroll på kampen. Kablevåg hadde faktisk ikke en eneste skikkelig målsjanse i hele kampen.

Oppdatert: 08.01.2004