3.div.avd.F 1980: Stålkameratene - Tromsø IL

Med 3-1 over Stålkameratene på Sagbakken Stadion, satte Tromsø IL all tvil til side. Ingen kan frata laget et sikkert seriemesterskap i 3. divisjon avdeling F, og TIL kan allerede nå begynne å forberede seg på å spille i allnorsk serie neste år.

Selv om seieren ble så stor som 3-1 var ikke alt Tromsø-laget gjorde overbevisende. Laget lot ved flere anledninger Stålkameratene slipp til meget lett, etter farlige innlegg hvor vingen Morten Fosslund var tilretteleggeren, men ivrige og aggresive Stålkameratspillere greide ikke å utnytte sjansene som oppsto.

Stålkameratene prøvde å lure TIL i offside-fella ved midtlinjen, men etter flere trekk i Stålfeltet kunne Torfinn Ingebrigtsen til slutt nærmest styre inn ballen alene med keeper. 2-0 kom ved et flott opptrukket angrep.  Stål reduserte etter en svikt i TIL-forsvaret.

Andre omgang ble heller kjedelig for publikum, sjansene var ikke så mange som i første omgang. TIL kontrollerte kampen og lot ikke Stål slippe til som i første omgang. TIL virket som et bedre organisert lag enn motstanderen, og det er nok ingen tilfeldighet at TIL vinner avdelingen. At laget ikke sikret seg en større seier enn 3-1, som Trond Gunnar Nilsen fastsatte sluttresultatet til da han ble spilt fint gjennom Ståls forsvarsfelt, kan skyldes en svært våt og tung bane som tærte på kreftene i andre omgang.  Arve Antonsen var TILs beste spiller.

Jørn Olsen fra Mosjøen var en middels dommer.

Oppdatert: 06.01.2004