3.div.avd.F 1980: Alta IF - Tromsø IL

Tromsø IL trygget ledelsen i tabelltoppen ved å slå Alta IF i en middelmådig kamp. TIL avgjorde kampen i løpet av fire minutter vel midtveis i første omgang. 1-0 sørget Svein Arne Olsen for da han etter et usikkert forsvarspill av Alta fikk en fot på ballen. I neste angrep snappet Trond Gunnar Nilsen ballen fra Altaforsvareren Arne Hammari, og scoret sikkert på en utmanøvrert Gunnar Gamst i Alta-målet. TIL ledet dermed 2-0 som ble sluttresultatet.

"Jeg vil si seieren var fortjent, selv om andre omgang må betegnes som jevnspilt", sier TIL-trener Peter Drecker. "Det bekymrer meg imidlertid at vi ikke slapp oss mer løs etter pause, guttene trakk seg mer tilbake på banen. Årsaken er å finne på det psykiske plan og vanskelig for å yte maksimalt på offensiven når man leder 2-0. "

Det ble ingen god kamp i sommervarmen i Alta. TIL tok initativet fra start, men utover første omgang kom Alta mer med i spillet, og Einar Suhr burde nok gitt Alta ledelsen da han midtveis i første omgang skjøt himmelhøyt over åpent mål på kloss hold. Etter TILs to scoringer gikk lufta ut av hjemmelaget, og heller ikke i andre omgang var TIL truet, anført av en opplagt TIL-kaptein Tore Nilsen spilte TIL-forvaret sikkert gjennom hele kampen.

Middels god dommer var Roald Niskavarra.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 03.01.2004