Cup NM 2.runde 1979: Lyngen IL - Tromsø IL

Den "nordnorske" hovedserien holder et alt for dårlig nivå. En noe hard og krass påstand, men man tar ikke munnen for full om man setter fram en slik påstand. For i NM-cupkampen mellom Lyngen og TIL, fikk man klare bevis for det. TIL som er bunnlaget i allnorsk 2. divisjon, hadde ingen store problem med å spille "skjorta" av topplaget Lyngen i den nordnorske 3. divisjon. Det var nemlig klasseforskjell mellom disse lagene, og faktisk var det nærmere 5-0 enn hva Lyngen var ved redusering. Men i en tildels velspilt cupkamp "nøyde" TIL-guttene seg med en solid 3-0 seier.

TIL som hadde valgt å eksperimentere med laget, var uten tvil best. Med Arne Andreassen som midtbanespiller hadde TIL-guttene ikke store problemer med Lyngen. Når man ser kampen under ett, var faktisk ikke Lyngen med på notene mer enn vel ett kvarter til sammen. Resten av spilleminuttene hadde TIL-guttene i sin hule hånd, og det er litt skremende at de ikke klarte å score mer enn tre ganger.

!-0 skulle det bli da Terje Nikolaysen fikk satt foten på ballen, etter en corner, det var mye klabb og babb foran Lyngen-målet .  2-0 kom vel åtte minutter senere da Johnny Albertsen ble spilt nydelig fri og fikk rom av Lyngen-keeperen.   3-0 ble det to minutter før full tid da Lyngens sweeper Torbjørn Larsen la ballen i beina på Terje Nikolaysen som løp forbi Larsen og hadde ingen problemer å sette ballen i mål.

Gjennom hele kampen var det TIL som var det førende laget. Faktisk hadde bare Lyngen en eneste sjanse på å score mål, men ballen gikk i stolpen og ut. Men om TIL spilte godt denne kampen er uvist, til det var Lyngen en for dårlig målestokk. Men forandringen med å sette Arne Andreassen på midtbanen og å sette Tore Nilsen sammen med Arne Nordang i midtforsvaret så ut til å fungere svært så bra.

Frantz Jensen fra Furuflaten var en meget god dommer.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 28.12.2003