2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Molde

Tromsø IL har gått på tap etter tap den siste tiden, mange har ventet at omslaget snart skulle komme. Forhåpningene at så skulle skje på hjemmebane i møte med Molde FK i siste kamp før ferien var store. Og TIL prøvde - gudene skal vite de gjorde det - i første omgang. De første 45 minuttene var dirigert av et TIL-lag som ville vinne kampen. Tromsø-guttene var først på ballen, de ga aldri opp om å kjempe om hver eneste ball som ble spilt, og var i det hele tatt det førende laget på banen.

Terje Nikolaysens inntreden på midtbanen var et heldig trekk av TIL. Hans evne til å gå med ballen, skjerme den, samt avleveringen gjorde at han sammen med en meget god Tore Nilsen behersket midtbanen i første omgang. Da 17 minutter var gått forfølger Terje Nikolaysen ballen inne i feltet, klarer lurer av Inge Bratteteig i Molde-målet, den korte stikkballen som følger, smeller Torfinn Ingebrigtsen ut fra skrå vinkel, men desverre for TIL - Moldeforsvaret var hurtig på plass og beinet ballen ut fra mållinja.

Tore Nilsen hos TIL var en av første omgangs fremtredende spillere, En mer kjent spiller innen norsk fotball, Åge Hareide, ble fullstendig overspilt av sin yngre motstander. Men andre omgang var en katastrofe. Rutinerte Molde-spillere som Jan Fuglseth og Harry Hestad lot seg ikke overspille lenger, og sammen med spesielt Harrys bror, Stein Olav, laget denne trioen fullstendig kaos og surr i TILs forsvar.

Selv om Tore Nilsen og Terje Nikolaysen fremdeles spilte en god kamp på midtbanen, overtok Molde føringen av kampen. Forsøkene å spille gjestene i offside, misslykkes fullstendig, og målene rant inn, og stoppet ikke før sluttresultatet viste 6-0 til Molde.

Dommeren Roald Niskavarra fra Golnes var ikke helt på høyde i en hver situasjon.

Oppdatert: 28.12.2003