2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Lyn

TILs friske tilløp i første omgang skapte uro og splid blant sine mer berømte motstandere på en tuete og sleip Valhall-matte, og dette var da også endel av de ingrediensene som førte til selvmål av Lyn etter bare to minutter av andre omgang. Og etter en nevepinende fortsettelse for et rekordstort hjemmepublikum maktet Tromsø IL og berge i land en sensasjonsartet hjemmeseier i avdeling B, etter forsvarstabbe hos gjestene, ble lykketreffet som ga TIL begge poengene.

Det var tydelig at vertene hadde målsettingen klar. I alle fall det ene poenget skulle bli i Tromsø, uansett om motstanderen bar navnet Lyn. Uten respekt gikk TIL-guttene inn i taklingene, og maktet på et tidlig tidspunkt å presse Lyn ut av stilen. Og det var en nesten ny angrepsrekke trener Arne Johnsen presenterte for publikum denne gangen. Såvel Kent Kristoffersen som Tommy Olsen fikk prøve seg fra start. Og med den innsatsvilje og styrke disse to sto som eksponenter for helt fra start, var grunnlaget dannet.

Etter bare ni minutter var Kent Kristoffersen og Terje Nikolaysen frempå, men sistnevnte fikk ikke snudd seg i tide, og avslutningen ble for upresis. Lyn forsøkte å roe ned, men TILs kampvilje, dog iflettet en del flaks, var med på å gi en første omgang uten baklengstmål for hjemmelaget. Lyn forsøkte ved en rekke anledninger, men når ikke et kjempende TIL-forsvar maktet å sette en stopper på innspillene, var Roald Jan Pedersen en solid siste skanse.

Omgangen etter pause ble meget rotete, etter mange fine kombinasjoner og utnyttelse av bredden i TIL-rekkene. Lyns angrepskamp så ut til å starte da dommer Asbjørn Nordmark startet siste fase av oppgjøret, men så skjedde det - for mange utrolige, - at pågående Kent Kristoffersen forfulgte en ball, som Lyn så ut til å ha kontroll på, men videresendingen til keeper Trond Walle fikk ikke rette mottagelse, og ballen føk rolig over armene på Lyn-keeperen, med 1-0 ledelse for TIL.

Nå ble opptakten for en hard Lyn-offensiv startet, men TILs midtbanespillere med Tore Nilsen og Tommy Olsen i hovedrollen maktet å rive Lyns spill helt fra fødselen av. Dermed skjedde også mye ute på midtfeltet.

Dommeren Asbjørn Nordmark kunne nok virke som hjemmedommer i denne kampen, og han hadde dårlig korrespondanse med sine linjemenn.

Oppdatert: 26.12.2003