2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Hødd

Tromsø IL maktet oppgaven de var satt til - å slå Hødd på Alfheim, med 1-4 befestet Hødd at de har et fryktet bortekompleks i en kamp som kan summeres i to ord: nervøst rot.  For begge lag kan man bruke betegnelsen "lekk i begge ender". Meget sentralt i det hele sto dagens dommer, Hans Fagge fra Falken.

Hans tolkning av straffeparagrafen vil nok bli gjenstand for heftige diskusjoner i lang tid fremover. Først for han i dømmelse av straffe mot TIL, der han mente at Arne Andreassen felte en Hødd-spiller.  Dernest for hans unnlatelse av å dømme straffe ved to anledninger, da først Terje Nikolaysen ble lagt ned, og senere Torfinn Ingebrigtsen ble tatt hardt like innenfor 16-meters streken.

Det var tydelig at nervene var med i høy grad den første halvtimen, stort mer rot og feilpasninger er det skjelden man ser. Men TIL hadde da flere gode sjanser, skudd rett på keeper, skudd i stolperota. Men endelig skulle det lykkes for TIL, Tore Nilsen tråkler seg frem til dødlinja og slår en perfekt pasning til Terje Nicolaisen, som bare hadde å sette foten til, dermed    1-0.

Andre omgang startet med et godt skudd fra Terje Nicolaisen allerede etter 2 minutter. Så får Hødd sitt straffe og man er like langt. Men denne straffen tente TIL til større innsats. Og etter 66 minutter er det mølje foran Hødd-målet, Terje Nikolaysen får en tupp på ballen, TIL er i ledningen igjen.

Så kommer Trond Gunnar Nilsen inn for Terje Nikolaysen, som var hemmet av lårskade. Og hvilken entre ?  Rett fra benken og i scoringsposisjon, første forsøk feilet. Men så i det 42. minutt lykkes han. Klabb og babb foran Hødd-buret og Trond Gunnar kan tuppe ballen i mål, 3-1 for TIL. La oss også ta med den siste scoringen. Svein Arne Olsen hadde ikke fått til så overvettes mye ellers i kampen. Men den headingen han gjorde i siste spilleminutt, ga i alle fall et godt sisteinntrykk.

Oppdatert: 30.12.2003