2.div.avd.B 1979: Steinkjer - Tromsø IL

Slik kampen utartet seg må vi si oss fornøyd med ett poeng, det var TIL-trenerne Hugo Anthonsen og Edmund Kristoffersen som utrykte seg slik etter kampen. Etter 20 minutters spill lå nemlig TIL under 0-2. Steinkjer dominerte kampen fullstendig, både spillemessig og hva sjanser angår. Faktum er at hjemmelaget etter fem minutter kunne ha ledet 3-0. TILs forsvar var fullstendig utenfor det første kvarteret av kampen.

Nå gikk det ikke slik mange fryktet takket være hjemmelagets udyktighet foran mål. Men så gikk Steinkjer i den fella som så mange lag har gjordt tidligere. De trodde de hadde vunnet kampen. TIL kom mer med i spillet, og spilte seg til flere gode sjanser. Både Terje Nikolaysen og Arve Antonsen burde ha redusert, da de to ganger var alene med keeperen. Ufortjent var det ikke da Johnny Albertsen satt inn TILs første mål. Frispark fra høyre-siden fikk Albertsen umakert heade i mål fra fem meters hold.

Bare fem minutter av andre omgang var gått da utligningen kom, denne gang var det Steinkjers forsvar som misset stygt, og Terje Nikolaysen fikk slengt fram en fot på ballen som snek seg inn ved stolpen. Utligningsmålet var som den reneste vitaminsprøyten for Tromsø-guttene, og i lange perioder av andre omgangen spilte TIL virkelig fin fotball. De broderte seg fram på banen, og skapte den ene sjansen etter den andre.

En tredje scoring lå liksom i lufta, og den kom også. Da 16 minutter av omgangen var gått scoret Arne Andreassen, dommeren godkjente først målet, men linjemannen vinket for offside, til store protester hos TIL-spillerne. Omgangens største sjanse hadde Terje Nicolaisen da han minuttet før full tid headet et overlegg, han traff imidlertid ikke ballen skikkelig og Steinkjer-keeperen avverget.   Roald Jan Pedersen var TILs best spiller.