2.div.avd.B 1979: Hødd - Tromsø IL

Hødd viste igjen at de har evnen til å komme igjen etter et braknederlag, og det til tross at skadelisten er lang. Tromsø IL kom til Høddvoll med en imponerende 1-0 seier over Lyn. Noe som fikk Hødd til å føle seg usikker på kampen. TIL gjestet Hødd for første gang, og hjemmepublikumet hadde ventet å få se et innsatsfullt og friskt TIL-lag. Men det viste seg slett ikke å være tilfelle.

Etter at Hødd gikk opp til 3-0 - for øvrig etter TILs beste periode av kampen, kunne det lett ha blitt en brakseier til hjemmelaget. I den følgende halvtimen hadde laget faktisk sjanser på løpende bånd. Hødd tok ledelsen allerede etter fire minutter spill ved sin senterløper Arild Roppen. Kort etter reddet Gunnar Wilhelmsen med hendene, men dommeren dømte ikke straffespark, fordi han tydeligvis mente at forsvarspilleren falt bakover og ikke kunne unngå ballen.

Hødds andre mål kom ni minutter før pause, og det var det 37 årige veteranen Kjetil Hasund som sto for. Andre omgang åpnet med et par store Hødd-sjanser. Blant annet reddet Roald Jan Pedersen et skudd fra Otto Sundgodt meget fint. Hos TIL var Arne Andreassen den toneangivende spilleren på laget i denne kampen. Keeper Roald Jan Pedersen spilte en god kamp.

Dommeren Jan Gunnar Kvam, hadde ingen problemer og klarte seg godt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 26.12.2003