NMcup3.runde 1978: Tromsø IL - Harstad IL

Nå kan vi like gjerne få Vålerenga på Bislett. Vi er i siget og da spiller det ingen rolle hva motstanderen heter. En humoristisk og litt spøkefull komentar fra TIL-trener Peter Drecker , etter at hans gutter lørdag hadde ordnet med 4. runde bilett i NM-cupen i fotball. Det er første gang i TILs lange fotballhistorie, og denne gangen på bekostning av Harstad IL. HIL-guttene ble sendt hjem fra Alfheim Stadion med 2-3 tap i minne, uten cup-bilett i handa.

TILs 3-2 seier var helt fortjent, og kunne gjerne ha vært ett par mål større om angriperne hadde hatt litt mer flaks i avslutningene. Underlig nok klarte både Johnny Albertsen og Terje Nicolaisen å sette ballen utenfor HIL-målet på soleklare målsjanser, og da er det ikke bare snakk om uflaks, men dårlig konsentrasjon i avslutningene.

Det ble aldri noen stor kamp mellom HIL og TIL. Til det var banen for regntung og sleip. Men det ble en fotballkamp man må betegne som cupkamp, hvor innsatsen og fightingen kom i første rekke, og fin fotball i andre. HIL åpnet kampen best og hadde etter bare fem minutters spill en kjempesjanse, men en hyperask beinparade av TIL-keeper Roald Jan Pedersen avverget scoring. HIL hadde spillet i store deler av omgangen, men TIL-guttene var livsfarlig med sine kontrastøt.

Det var stor usikkerhet i HIL-forsvaret, noe vi fikk bevis for da HILs kaptein Ole Wiggo Walseth helt unødvendig felte Terje Nicolaisen inne i HILs straffefelt. Og kampens gode dommer Jens Petter Jensen hadde ingen ting annet å gjøre enn å dømme straffespark, noe som Arne Andreassen satte sikkert i mål. Men HIL kom tilbake og utlignet i det 37. minutt. Mest betegnende var det at en tidligere HIL-spiller, - Arne Nordang som måtte være sist på ballen, og dermed selvmål.

Hyggelig var det at unggutten Tore Nilsen kunne gi TIL 2-1, og et psykisk meget viktig mål bare minutter før omgangens slutt. Han gikk opp på et innlegg fra Arve Antonsen. Ballen traff Tore på pannebrasken, men ballen føk i tverrliggeren. Men Tore var rask frampå på returen og styrte ballen sikkert i mål på hodet.

TIL kom sterkere i andre omgang, selv om HIL kunne score etter bare fem minutters spill, av Odd Mikal Myrland. TIL lot seg ikke knekke av dette. Laget kom sterkere igjen og Johnny Albertsen ble matchvinner i og med at han scoret sitt lags tredje mål. Han løp seg fint fri og satte ballen hard og kontant bak HIL-keeper Øystein Næss.   TILs beste spillere var Tore Nilsen og Terje Nicolaisen.

Oppdatert: 22.12.2003