2.div.avd.C 1978: Mosjøen IL - Tromsø IL

Det ble mer slåsskamp enn fotballkamp da Mosjøen og Tromsø IL møttes til dyst. Hele fem spillere fikk se det gule kortet, mens TILs unge forsvarsspiller Tore Nilsen måtte tåle å se det røde og han måtte dermed forlate banen tidlig i andre omgang. Men oppe i alt dette triste og stygge spillet kan TIL glede seg over at det ble to poeng. Det etter at Terje Nicolaysen helt på slutten av kampen kunne gi sitt lag en fortjent 2-1 seier.  Stillingen ved pause var 1-1.

Allerede i åpningsminuttene var det tydelig at hjemmelaget gikk til dette oppgjøret med maksimal innsats, og de fikk da også igjen for innsatsen, om ikke i scoringer. I alle fall hadde hjemmelaget flere farlige sjanser i de første ti minuttene, men så fikk TIL-guttene frispark fra ca. 25 meter i det 11. minutt, og Arne Andreassen la ballen på hodet til Johnny Albertsen, som headet direkte i vinkelen.

Men tross denne overraskende TIL-scoringen - Mosjøen var ikke villig til å gi fra seg initiativet, og fortsatte sitt offensive spill. I kampens 32. minutt kom kampens fineste scoring, Aslak Skog møtte en ball på vel 35 meter, og sendte i veg et kjempeskudd som gikk oppe i vinkelen til venstre for TIL-keeperen. Mosjøens scoring var så absolutt fortjent på det tidspunktet. Spillemessig var første omgang ikke noe å skryte av. Ingen av lagene viste noe stort spill, det ble mest "spark og spenn".

Hardt var det også til tider, i så måte var nok Mosjøen verre enn TIL-guttene. Den store dramatikken fikk de vel 900 tilskuerne oppleve i andre omgang. Først fikk TILs Arve Antonsen gult kort i omgangens fjerde minutt for hardt spill. Bare ti minutter senere grep kampens dommer, Knut Brækkan,  inn og utviste TILs Tore Nilsen. Nilsen ble regelrett lagt ned, og sekundene etterpå ble han oppfattet slik at han hadde slått en Mosjøen-spiller. Det røde kortet kom frem, en ufortåelig utvising, den "forulempede" Mosjøen-spiller viste stort skuespillertalent.

Men det skulle vise seg å bli mer dramatikk etter hvert som omgangen skred fram. I det 16. 22. og 36. minutt fikk tre Mosjøen-spillere i tur og orden det gule kortet, og de var ikke tvil om at dommeren hadde store problemer i dette oppgjøret som han ikke mestret på noe måte. Det stygge spillet medførte at ikke noen av lagene forsøkte å spille fotball. Eneste positive i denne omgangen var TILs scoring minuttet før full tid. Det var Terje Nicolaysen som forfulgte en ball, satte den i Mosjøen-målet fra vel ti meters hold.  Arne Andreassen var TILs best i denne kampen også.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 23.12.2003