2.div.avd.C 1978: Harstad IL - Tromsø IL

Det ble 0-0 i prestiseoppgjøret mellom HIL og TIL. Den sterke heten gjorde nok sitt til at det var en temposvak og lite publikumsvennlig kamp.  Men vi syntes begge lags løperekker virket uhyggelig lite interessert i å score.  Kampen startet med godt og oppfinnsomt HIL-spill, og skulle laget greid å avgjøre denne kampen, måtte det ha skjedd i første omgangs 20 minutter. Da virket laget bevegelig og pasningspillet gled fint. Men etter denne perioden jevnet spillet seg ut til en stillingskrig på midtbanen, og spesielt i luften var nok TILs unge midtbanespillere et hakk bedre enn HILs.

Etter pause var det en meget begredelig forestilling vi fikk se, der TIL var fullstendig uinteressert i å komme opp på banen, og tilbakespillene til keeper Roald Jan Pedersen kom fortløpene ettersom omgangen skred fram. Dette skapte en meget amper stemning i HILs løperekke, og de to spissene Odd Mikal Myrland og Per W. Ingebrigtsen ble etter hvert mer opptatt å slenge "skitt"  til TIL-spillerne, enn å spille fotball.

TIL hadde etter vår mening banens beste spiller i Johnny Albertsen. Han vant alt i luften og viste i tillegg godt konstruktivt spill. Han var blant annet mannen bak kampens målsjanse da han forserte seg ned til dødlinja og la inn til Terje Nikolaysen som skjøt like til side for mål. I de bakre rekker spilte Arne Andreassen som vanlig sikkert og godt, mens makker Arne Nordang brukte for mange ulovligheter mot sine gamle lagkamerater, til å få godkjent karakter. I TILs løperekke jobbet Torfinn Ingebrigtsen godt, mens Terje Nikolaysen tok det svært så rolig.

Magne Fredriksen fra Storsteinnes kom godt fra dommergjerningen, selv om enkelte HIL-spillere mente noe annet.

Oppdatert: 21.12.2003