2.div.avd.C 1978: Grand Bodø - Tromsø IL

Som en "Belsenfange" med plaster og bandasje rundt hodet, ble TILs midtbanespiller, Johnny Albertsen, matchvinner i kampen mot Grand på Aspmyra i Bodø. Johnny kunne i det 22. minutt av andre omgang sette ballen bak Grands keeper, Tore Børstad, fra kloss hold og dermed sikre TIL to velfortjente poeng.

TIL-guttene hadde full kontroll over samtlige 90 minutter, og leverte spill av høy klasse, som man vet er det et av TILs så kjente varemerker. Angrepene ble bygd opp systematisk i ro og mak, og med god støtte av TILs tre-manns solide midtbane. Hele banebredden ble benyttet, og TILs lille kjappfotete høyreving, Arve Antonsen, var hele tiden en stor trussel for Grand-forsvaret. I forsvaret ble det spilt fornuftig og godt på defensivien, men Arne Andreassen som sikkerheten selv. Dette på tross at han ved enkelte anledninger var vel nonsjalant.

Allerede fra avspark var det klart at TIL-guttene ikke ville la seg bli lurt av den kraftige motvinden. De gikk med en gang offensivt til verkst, og fikk i løpet av det første kvarteret herske fritt på midtbanen. Til tross for at Grand-guttene altså hadde god hjelp av en kraftig medvind.  Til hadde den ene store sjansen etter den andre, men etter vært kom Grand mer med til hektene og fikk bedre tak på midtbanen.

I det 28. minutt fikk Grand tildelt corner fra venstre. TILs keeper feilberegnet ballens fart og høyde i vinden. Dermed kunne Grands solide midtstopper Jan Muri, heade ballen knallhardt fra fem meters hold helt oppe krysset, og dermed gitt sitt lag ledelsen 1-0.

TIL-guttene begynte andre omgang slik de begynte første, med å presse Grand over på defensiven. I det 53. minutt skulle det endelig lykkes for TIL. Et nydelig fremspill fra TIL-stopperen Arne Nordang til Arve Antonsen, klarte ikke Grand-forsvaret å stanse, dermed gled Arve Antonsen lett gjennom på midten, og kunne sette ballen rolig til side for keeper. TILs seiersmål kom i det 67. minutt.  Det kom i en periode da hvor TIL-guttene dominerte fullstendig.