Cup NM 2.kvalikkrunde 1977: Tromsø IL - Nordreisa IL

TIL spilte fotball i andre omgang, men cupbiletten ble sikret før lagene byttet side på Valhall. 2-1 vant TIL over Nordreisa, og det var fortjent nok. Alle tre målene ble scoret i første omgang, og alle var mer eller mindre unødvendige gavepakker. God fotball leverte ikke TIL før etter pause, men da ble det til gjengjeld fin stil over laget.

Det er ikke tvil om at det bor mye fotball i dette TIL-laget. Særlig på offensiven fungerer laget bra. Arve Antonsen kom inn etter pause, og skapte nytt liv i TIL-laget. Da så en det fikse småspill som kjennetegner et godt TIL-lag. Men bildet er såvidt ikke rosenrødt for TIL-trener Peter Drecker. På defensiven fungerer ikke laget godt nok. Kun Hjalmer Lyngmo i back-kjeden får godkjent karakter.

TIL tok ledelsen etter 18 minutter, det var et regelrett selvmål, en Nordreisa-forsvarer skulle spille tilbake til keeper, men misslykkes og lobbet over målmannen. Nordreisa utlignet seks minutter senere på et like unødig mål. TILs back og keeper ute på "bærtur" og greide i felleskap å rote ballen til Nordreisas Johan L. Kvien, som bare hadde å plassere ballen i det åpne målet.

Seks minutter før pause lagde imidlertid TIL seiersmålet. Kent Kristoffersen ble felt i kamp om ballen inne i feltet, og dommer Frantz Jensen pekte på straffemerket. Hans-Tore Bjerkaas plasserte ballen sikkert oppe i hjørnet.

Andre omgang ble som sagt målløs, men spillemessig langt bedre. Og sett under ett var TIL klart best etter pause. Laget burde vel maktet å øke ledelsen på flere gode tilbud. Gledelig mange tilskuere på tribunen.

Bra dommer var Frantz Jensen fra Furuflaten.

Oppdatert: 11.12.2003