3.div.TITO 1977: Tromsø IL - Silsand IL

Dette var skuffende TIL !  Det ble aldri noen god kamp i det flotte sommerværet på Valhall i TITO-oppgjøret mellom Tromsø IL og nykommer Silsand. TIL-guttene virket veldig uinspirerte og hadde liksom vunnet kampen før de gikk ut på banen. Det ble likevel tilslutt en helt fortjent 3-0 seier til TIL over et kjempene Silsand-lag, som klarte å rive opp spillet til TIL, og få laget helt ut av stilen de første 45 minuttene. I andre omgang kom TIL mer til hektene uten å få fram spill av klasse.

Det skjedde svært lite i første omgang. Mesteparten av spillet foregikk på midtbanen, og verken TIL eller Silsand hadde virkelige målsjanser. Men Silsand var på høyde de første 25 minuttene, i det 28 minutt dømte Wiggo Fjellberg indirekte frispark to meter fra målstreken i Silsand-feltet. Kent Kristoffersen satte ballen i mål, og dermed kunne TIL gå til pause med 1-0 ledelse.

Andre omgang ble et par hakk bedre enn første. TIL-guttene prøvde å spille fotball. og tidvis lyktes de. Trond Steinar Albertsen som kom inn midt i første omgang, spilte godt på midtbanen, og matet en tam og tannløs TIL-rekke med gode baller.  2-0 ble det i det 50. minutt ved Kent Kristoffersen som skrudde en corner direkte i mål.

Etter denne scoringen tok TIL over det meste av spillet, og i det 65. minutt fikk laget lønn for strevet. Torfinn Ingebrigtsen sendte i vei en kanon som føk i krysset og ut. Men en godt plassert linjemann så at ballen hadde vært inne og dømte mål. Dermed kunne TIL gå av med seier og to nye verdigfulle poeng.

Dommer var Wiggo Fjellberg, Fløya, - kunne med god samvittighet benyttet fløyta mindre, og var heller ikke like heldig i sine avgjørelser.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 16.12.2003