3.div.TITO 1977: Tromsø IL - Nordreisa IL

Tromsø IL er på veg mot seriemesterskapet i TITO-serien !  Ingen vil vel med handa på hjerte påstå det motsatte, selv om høstsesongen gjenstår og det er meget jevnt i TITO-serien. I alle fall må TIL finne seg i å stille med favorittstemplet etter at en av lagets hardeste konkurenter, Nordreisa, ble sendt hjem med 1-4 i kofferten. Og det kunne ha vært mer. Hadde TIL fått uttelling på alle de soleklare målsjanser laget hadde, kunne det blitt katastrofe for Nordreisa.

I vel en halv time spilte TIL virkelig godt. Det var de første 30 minuttene der laget kjørte opp det ene angrepet etter det andre. Nordreisa var i perioder fullstendig utspilt, og da 32 minutter var gått, hadde TIL sikret seg en så klar ledelse som 3-0. Det var Torfinn Ingebrigtsen som åpnet scoringene. Etter atten minutter fikk han en skredder-sydd pasning fra Johnny Albertsen som hadde kranglet seg til dødlinja. På direkten smelte Ingebrigtsen ballen i mål.

2-0 ble det bare tre minutter senere. Et innlegg fra TILs høyreside var Hans Tore Bjerkås frampå og fikk beinet ballen i mål.  3-0 sto Arve Antonsen for etter 32 minutter. TIL broderte seg nydelig framover, og Antonsen hadde ikke problemer med å sette det avsluttende skuddet i mål. Nordreisas mål kom etter 37minutter, gjestene ble tildelt frispark fra 20 meters hold. Per Geir Digre sendte i vei skuddet som stusset borti TIL-muren og utmanøvrerte keeper, før den gikk i mål.

Annen omgang ble langt svakere enn første, som ved siden av å være målrik, også bød på godt spill. TIL så ut til å være fornøyd med 3-1, og Nordreisa så ut til å ha resignert. Likevel spilte TIL seg til en rekke farlige sjanser. Da bare to minutter var spilt smalt ballen i stolpen, og innen første kvarteret var gått, hadde Nordreisa-spillerne reddet to ganger på målstreken.

Flere mål ble det imidlertid ikke før i det 77. minutt. Hans-Tore Bjerkaas gikk mot mål, men mistet ballen på ca. 20 meters hold. Den godeste Bjerkaaså kjempet imidlertid godt, tilrev seg ballen igjen og sendte en pasning til Johnny Albertsen, som fra 16-meters merket skjøt knallhardt i stolpen og inn. Riktig en perle av ett mål.

Dommer, Magne Fredriksen, Storsteinnes, - ikke patent , men fikk større vanskeligheter med protesterende TIL-gutter enn han egentlig fortjente.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 15.12.2003