3.div.TITO 1977: Tromsø IL - Furuflaten IL

Tromsø IL kan gå til fotballferie med god samvittighet. Laget tok meget godt vare på mulighetene til å skaffe seg et grundig utgangspunkt foran høstsesongen ved å slå Fururflaten 6-0 på Valhall. I TITO-serien er dette nærmest utklassingsifrer, og TIL-seieren var meget fortjent. Dermed er TIL oppe på tolv poeng på tabellen, og ligger bare poenget bak Skarp med to kamper mindre spilt.

Kampen begynte meget jevnt, og Furuflaten var absolutt med på notene i første omgang. Etter knapt 20 minutters spill hadde Furuflaten en ball i nettet, som imidlertid ble korrekt annulert for offside. TIL hadde et klart spillemessig overtak, og Furuflatens angrep var som oftes kontringer - som var farlig nok. TIL presset hardt mot sluttene av omgangen, og det var ikke ufortjent at laget tok ledelsen knapt ti minutter før sidebytte. En forsvarer skulle gi tilbake til keeper, Torfinn Ingebrigtsen snappet ballen og slo videre til Hans-Tore Bjerkaas øsom beinet ballen i mål fra kloss hold.

Bare minutter seinere la TIL på til 2-0, da Hans-Tore Bjerkaas headet ballen i mål etter corner. TIL-presset ble langt med markert etter pause. Furuflaten ble løpene i mellom, og TILs raske teknikkere skapte sjanser i fleng. Etter 17 minutter la Johnny Albertsen  på til 3-0, da han scoret etter klyngespill. Og ti minutter senere la Arve Antonsen på til 4-0 med en elegant lobb over keeper og i motsatt hjørne fra 10-12 meter.

Fem minutter før slutt fikk så TIL frispark da Torfinn Ingebrigtsen ble felt, og Kent Kristoffersen satte frisparket direkte i mål. To minutter senere fikk så Torfinn Ingebrigtsen et innlegg inne i feltet som han lobbet over keeper og i mål. Dermed ble det 6-0 til Tromsø IL. Og slik andre omgangen artet seg var ikke seieren for stor.