3.div.TITO 1977: Tromsø IL - Fløya

TIL er på etterskudd, og Fløya er med i toppstriden i TITO-serien. De to Tromsø-lagene delte poengene i et virkelig by-derby på Valhall.  2-2 endte det tilslutt, og dermed har TIL tapt sitt første TITO-poeng for året, og er ett poeng på etterskudd i forhold til den andre mesterskapsfavoritten Skarp, som har vunnet alle sine fire første kamper. Med det ene poenget er Fløya oppe på tredje plass.

At Fløya fikk det ene poenget var slett ikke ufortjent, selv om TIL hadde sjanser som burde avgjort kampen. Det hadde nær blitt TIL-seier i sluttminuttene, da en angriper skjøt i tverrliggeren etter flere hektiske situasjoner foran Fløya-målet. Men Fløya - i gule drakter for anledningen - red stormen av og kunne innkassere det ene poenget.

Det begynte med at Fløyas innsatsvilje tok TIL litt på senga, og da Fløya gikk opp i ledelsen etter ti minutters spill, var det duket for et skikkelig by-derby. Arne Berg forfulgte et langt fremspill, men TIL-stopperne så ut til å ha full kontroll, og keeper kom ut i feltet for å møte. Berg stakk frekt fram og fikk en fot på ballen og lobbet over keeper.

Det gikk 20 minutter før TIL utlignet, og målet kom etter en ny forsvarstabbe. Ett frispark ble lagt høyt inn i feltet, og keeper somlet ballen ut i feltet, der Trond Steinar Albertsen møtte med hodet og scoret. Bare tre minutter senere gikk Fløya opp i ledelsen igjen.  Arne H. Wartiainen gikk gjennom alene på venstre siden, og la en pasning på tvers av mål som havnet hos Per Bergli. Han la en markkryper i motsatt hjørne, og hele TIL-forsvaret kunne bare strekke seg etter ballen.

TIL utlignet tre minutter senere, da Fløya-keeper nølte på et innlegg, og Johnny Albertsen fikk stå alene og sette ballen i mål.  2-2 ble både pauseresultat og sluttresultat.  Andre omgang ble ikke like fartsfylt som første og scoringen uteble. TIL hadde sjanser til å avgjøre kampen, men greide det ikke. Gamle synder ??

Dommer Halvard Olsen, TUIL, var ikke helt bra.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 13.12.2003