3.div.TITO 1977: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

TUIL var så nær sensasjonen. Det gjensto mindre enn ett kvarter da reserven Øystein Pedersen oppfattet en blunder i TIL-forsvaret, stakk fram og satte ballen forbi en hjelpeløs TIL-keeper.  Da var det få som trodde TIL skulle få poeng fra Valhall.  TUILs 1-0 ledelse var ikke akkurat fortjent, TIL hadde forspilt et utall av sjanser, men så mer eller mindre ut til å ha mistet taket på en kamp de burde ha avgjort på et langt tidligere tidspunkt.

Men på sett og vis så det ut som scoringen tente TIL-laget igjen, for bare fem minutter senere førte Johnny Albertsen opp et nytt angrep på venstresiden, la en nydelig pasning over keeper og på hodet til Hans-Tore Bjerkaas som kom inn ved motsatt stolpe. Det måtte bli scoring, og dermed sto det 1-1.

At TIL fikk ett poeng var fortjent. Men selv om TIL hadde overtaket i banespill gjennom store deler av kampen, og hadde de fleste og største sjansene, så spilte TUIL-forsvaret en stor kamp. Hele TUIL-laget kjempet og ville ha poeng i denne kampen, og det ga resultater.

TIL hadde klart taket på første omgang, en periode i første haglet det med sjanser, uten at ballen kom forbi en god og heldig keeper. TUIL kom sterkere etter pause og andre omgang ble langt mer jevntspilt, de hadde sine sjanser, selv om det var tynt framme i rekka.

Gunnar Andreassen fra Ulfstind dømte godt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 15.12.2003