3.div.TITO 1977: Storsteinnes IL - Tromsø IL

Tromsø IL fikk strengt tatt større vansker med tabell-jumbo Storsteinnes IL enn ventet. TIL klarte å karre i land en knepen 2-1 seier, men seiersmålet kom ikke før fem minutter før slutt. Og når sant skal sies hadde TIL sine vanskeligheter. Særlig før pause var Storsteinnes fullt ut med på notene, og det var slett ikke ufortjent at det sto 1-1 ved halvtid.

Storsteinnes-laget kjempet gjennom hele første omgang, og hadde sine tilbud - selv om et bastant TIL-forsvar tok hand om det som kom. TIL kom klart best igang, og hadde flere fine tilbud i åpnings-minuttene, som imidlertid ikke ble utnyttet. Storsteinnes kom etter hvert bedre med, og omgangen sett under ett var som før nevnt jevn.

TIL tok ledelsen på straffespark etter en halv times spill. Geirolf Ulriksen kom gjennom med keeper og ble felt. Straffesparket satte Hans-Tore Bjerkaas sikkert i nettet, selv om keeper var etter ballen. Storsteinnes utlignet noen minutter senere, da Arvid Åsmo leverte en av kampens fineste solo-prestasjoner.

1-1 ved pause gir et korrekt bilde av omgangen. Etter pause kom TIL sterkere, da leverte laget et mer konstruktivt spill. Mye fordi at Hans-Tore Bjerkaas på vingen kom langt mer med i spillet, og skapte mange sjanser. Seiersmålet kom imidlertid ikke før i det 85. minutt, da Kent Kristoffersen tok et hardt innlegg på direkten og ekspederte ballen i mål fra kort hold.

God dommer var Thorvald Karlsen fra Lyngen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 17.12.2003