3.div.TITO 1977: Skøelv IL - Tromsø IL

Tromsø IL er på veg mot mesterskapet i TITO-serien. Men det var et mesterlag uten mestertakter som slo Skøelv 2-1 lørdag kveld. TIL vant ikke kampen på grunn av overbevisende spill, og vi er fristet til å påstå at TIL-poengene var litt heldige i denne kampen. Det hadde ikke vært noe å si på at hjemmelaget hadde fått det ene poenget.

TIL spilte nok bedre på midtbanen enn Skøelv, der går pasningspillet godt. Men Skøelv var like farlige foran mål, og det var hjemmelaget som tok ledelsen etter 22 minutter av første omgang. En crossball inne i feltet ble headet ut til Nils Blålid som skjøt fra 12-13 meters hold. Keeper fikk handa på ballen, men den rullet over streken, og for sikkerhets skyld var Oskar Larsen framme og dundret ballen i nettet en gang til.

Det store spillet uteble i første omgang, og det var nokså labert tempo i kampen. Skøelvs pauseledelse var nok litt flatterende, blant annet overså dommeren en klar felling inne i Skøelv-feltet mot slutten av omgangen.

I andre omgang kom TIL sterkere. Laget fikk mer rom på midtbanen til å spille sitt eget spill, men det skal sies at de store taktene uteble også etter pause. Utligningsmålet kom på selvmål, da en Skøelv-spiller temmelig unødvendig beinet et ufarlig innlegg i eget nett. Like før hadde Skøelvs Hans Sletten en kjempesjanse da han ble spilt nydelig fri inne i feltet, og hadde all verdens tid til å score. Men keeper avverget med en ypperlig redning.

Torfinn Ingebrigtsen sørget for seieresmålet og TIL-poengene da han i trengt posisjon fikk kranglet ballen med inne i feltet og scoret ved å plassere ballen behersket ute i hjørnet.   Bra dommer var Jens Petter Jensen, Silsand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 16.12.2003