3.div.TITO 1977: Skarp - Tromsø IL

Hvor står TIL i dag, en uke foran kvalifiseringskampen mot Kirkenes IF. Søndagens 4-1 seier over Skarp sier i grunnen svært lite om det. Solide seierssifre til tross, TIL overbeviste på langt nær, og når sant skal sies var resultatet en smule flatterende for TITO-vinneren. Vel var seieren fortjent, men et Skarp-forsvar som ved enkelte anledninger i andre omgang ga blaffen og forærte TIL-spissene scoringsmuligheter, skal ha sin del av skylda for fire baklengsmål.

Den eneste som overbeviste i denne kampen var Torbjørn Schanke mellom stengene. Han hadde en miss i åpningsminuttet, men var for øvrig TILs sikre siste skanse. TIL tok ledelsen etter 19 minutter av første omgang, da Hans-Tore Bjerkaas scoret på straffespark.  Straffesparket var forhanlediget av flere store TIL-sjanser, som endte med at Torfinn Ingebrigtsen falt med ballen inne i feltet. Felling mente dommeren, selv om mange var uenige med ham, endte det med scoring fra 11-metersmerket. Skarp utlignet i det 39. minutt ved Svein Pedersen.

Skarp var imidlertid med på notene før pause, og lagets tyngre spillestil så ut til å føre fram på den glatte banen. Andre omgang var imidlertid TILs - i alle fall hva scoringer angår. Hans-Tore Bjerkaas lagde 2-1, da han fikk headet et innlegget via keeper og i mål fra kort hold, 13 minutter ut i omgangen kvitterte Torfinn Ingebrigtsen for 3-1, da han fullstendig uhindret fikk styre ballen i mål fra kort hold.

Kent Kristoffersen satte punktum med 4-1, ti minutter senere da han trakk seg elegant fri inne i feltet, og satte ballen behersket i nettmaskene. TILs trener Peter Dreckert kan i alle fall si seg godt fornøyd med en ting i denne kampen. TIL-laget ser ut til å ha funnet tilbake målteften.

Bra dommer var Bjørnar Pettersen, Kvaløysletta, hadde kampen under kontroll, men tok endel tvilsomme avgjørelser.

Oppdatert: 17.12.2003