3.div.TITO 1976: Tromsø IL - Storfjord IL

Om det var et forsøk på en taktisk vri vites ikke, men Storfjord forsøkte seg med å skifte keeper i siste spilleminutt. Keeper Arnulf Johansen tok seg en tur langt ut på banen, mens Birger Nilsen sprang for livet for å nå inn mellom stengene. Det hjalp bare så lite for Harald Andersen greide likevel å score med et skudd plassert helt oppe i hjørnet.

Det var bare et av de krumspring Storfjord-forsvaret presterte i løpet av fotballkomedien på Valhall. 17 scoringer forteller det aller meste om kampen. Det eneste en vel er nødt til å legge til er at TIL greide å brenne et straffespark. TIL spilte godt i denne kampen, og det skjedde utrolig mye foran Storfjord-målet. Men fotballkamp, det ble det ikke. Til det var Storfjord flere hakk for dårlig. Men underholdene er det selvsagt når et lag vinner hele 17-0.

Tromsø IL var totalt overlegen i denne kampen. Det gikk bare fire minutter før Harald Andersen kunne sette foten til og lage 1-0, etter nydelig kombinasjonsspill fra TILs  venstre side. Og deretter bare randt målene inn. Det sto 6-0 på dommerens blokk til pause. Og etter sidebytte fikk TIL-guttene fart på scorings-maskinen for alvor. Den ene etter den andre kom på scoringslista, blant annet midtstopperne, Svein Arne Olsen og Hjalmar Lyngmo.

Når sant skal sies var det tynn motstand TIL fikk i dette oppgjøret. Storfjord resignerte allerede etter at de to første målene var et faktum, der etter fikk TIL-angrepet temmelig fritt spillerom. Derfor hadde også TILs trener Atle Bessesen denne komentaren etter kampen: Vi skal snarest mulig stikke fingeren i jorda og glemme dette resultatet. Ingen skal innbille seg at denne kampen sier noe om hvor vi står i dag. Det var hyggelig at guttene fikk fin uttelling på sjansene, og det ser jo ut til at laget er i bra slag. Men det blir noe annet når vi møter Lyngen på Polleidet neste helg, sa Bessesen.

Magne Frediksen, Storsteinnes var god dommer.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 10.12.2003