Cup NM 3.runde 1975: Bodø Glimt - Tromsø IL

Det eneste vi har grunn til å være fornøyd med, er at vi gikk videre til 4. runden i cupen. Spillet vi presterte var nok ikke av beste merke. Bare i korte perioder fikk vi vist hva vi kan. Så sa Glimt-trener Andreas Berg, etter at hans lag hadde utklasset Tromsø IL på Aspmyra. TILs oppmann Dagfinn Holst sa det slik: Glimt var ikke et bedre lag enn at det er mulig å ta dem i seriekampen i Tromsø om en uke.

TIL kjempet jevnt med sine motstandere i Bodø på midtbanen den først halvtimen før pause. Men Glimt fikk en heldig start da Hjalmar Lyngmo laget selvmål etter fire minutter, og Arne Hansens 2-0 mål ga støtet til Glimt-dominans etter vel en halv times spill. Bodø/Glimts åpningsmål var så avgjort unødvendig, da TILs Hjalmar Lyngmo dundret ballen i eget nett allerede i kampens første minutter. Men TIL hadde også sine sjanser før pause, og var nære på scoring da Morten Nilsen headet hardt, men Glimt-keeper Per Chr. Størkelsen reddet mesterlig.

I andre omgang var TIL så absolutt med. Da spilte de jevnt med Glimt på midtbanen, og hadde også sjanser som kunne gitt mål. Men så klikket det igjen i forsvaret, Arne Hansen kunne slå inn 3-0 med skulderen, etter dette var det bare Glimt.

Oppdatert: 26.11.2003