Cup NM 2.runde 1975: Tromsø IL - Kirkenes IF

Cup-kampen ble en bekreftelse på at TIL er i fremgang. De første 45 minuttene er utvilsomt det beste laget har vist iår. Da lyktes de med sitt oppbyggende spill bakfra, og mange pasninger som gikk på tvers, og som før har irritert publikum, var i denne kampen årsaken til at hele banebredden ble benyttet, og således strakk ut KIF-forsvaret.

Hovedsaken til at spillet ble så godt må tilskrives midtbanetrioen. Dagfinn Rognmo spilte en stor kamp, men han fikk stor støtte av Tore Larsen og Hans-Tore Bjerkaas. Av løperne er vi mest begeistret over Johnny Albertsens spill, gutten spiller så velsignet enkelt, men det han gjør bærer preg av den store lagspiller.

TILs scoringer kom kort fortalt slik, Tore Larsen slo en høy ball inn foran mål, og Johnny Albertsen satte den behersket tilside for Herbert Randal i KIF-målet.  2-0 ble det da Sigurd Dale fikk en lang løpeball, slo den til Morten Nilsen, som på tross at han nesten bommet på ballen fikk den inn i hjørnet. Den tredje scoringen var nærmest en total miss av Herbert Randal i det han mistet en høy ball, og Morten Nilsen var påpasselig fremme og fikk den bak linja.

Andre runde var langt svakere sett med TIL-øyne. Laget ledet rigtignok med tre mål, men gode lag behersker også dette. KIF kom sterkere med i denne runden, og etter en klar markeringstabbe fra TIL, kunne KIF redusere til 1-3.

Dommer Nils Bell har gjordt det bedre før.

Oppdatert: 26.11.2003