Cup NM 1.kvalikkrunde 1975: Tromsø IL - Fløya

Det var ikke for mye som varmet de par hundre tilskuerne som overvar cupoppgjøret  mellom TIL og Fløya på Tromsdalsbanen. Sur vind på langs av banen ødela fornøyelsen for publikum, og vinden må ta sin del av skylden for at kampen ble så svak som den ble. For tross TILs 1-0 seier over by-rivalen Fløya, TIL levnet ikke spill av 2. divisjonsklasse, og Fløya har enda mindre grunn til å være fornøyd med forestillingen.

Med to uker igjen til seriestart kunne en kanskje ventet bedre saker fra Tromsø IL. Men som sagt meget sjenerende vind ødela alle muligheter for fotballspill. TIL hadde fullstendig taket på det hele før pause, med vinden i ryggen bestemte TIL alt. Sjanser var det imidlertid få av, den første kom etter 20 minutter, men ingen scoring.

I andre omgang maktet TIL å holde på sitt spillemessige overtak, til tross for at laget spilte i motvind. Dessuten i denne omgangen begynte en å se tendenser av skikkelig fotball. Scoring kom det ikke før i midten av omgangen, da Fløyas midtstopper somlet bort en ball, Morten Nilsen fikk all verdens inne i feltet, og kunne rolig plassere ballen i mål.