Kvalifiseringfor2.div. 1974: Tromsø IL - Landsås FK

Syv mål ble det på Valhall Stadion da den første kvalifiseringskampen mellom Tromsø IL og Landsås FK ble spilt. Dermed fikk de over 2000 tilskuerne full valuta for inngangspengene, i og med alle scoringene, og når så hjemmelaget Tromsø IL kunne notere seg for fem av de syv scoringene, burde Tromsø-publikummet være godt fornøyd med denne fotball-søndagen.

Landsås overrasket vel alle de tilstedeværende, og kanskje også seg selv ved å ta ledelsen 1-0 etter bare ti minutters spill. Det skulle gå hele 30 minutter etter Landsås ledelse før TIL kunne utligne, et høyt innlegg foran Landsås-målet fikk Morten Nilsen hodet på, og dermed var det 1-1.  2-1 ble det andre omgangs 11. minutt, igjen var det Morten Nilsen som ikke ga opp en såkalt "håpløs" ball.

12 minutter senere var det klart for 3-1, Jack Andersen førte opp på høyre siden, og vel 20 meter fra mål kom "innlegget" som skrudde direkte i mål. Det så ut som om Landsås hadde fått nok, flere av spillerne bar tydelig preg av å ikke holde kondisjonsmessig i det tempoet kampen ble spilt i. Det var derfor ikke overraskende at TIL igjen kom på scoringsstatistikken, 10 minutter etter Jack Andersens scoring var det Torfinn Ingebrigtsens tur, som scoret etter en retur fra keeper.

Dermed var hjemmelaget fornøyd med innsatsen, de slappet av, spesielt i forsvar, og dermed kunne Landsås notere seg for 2-4. Men TIL-spillerne ville vise at de hadde mer igjen, i det 46. minutt var Jack Andersen frempå, og dermed 5-2.

Dommeren Arne Heimen, Alta, som på ingen måte gjorde noen dårlig figur, hadde lagt på noen minutter, og dette utnyttet Landsås til nok en redusering.

Oppdatert: 22.11.2003