Cup NM 1.runde 1974: Tromsø IL - Stein

Torfinn Ingebrigtsens scoring få minutter før full tid kan godt bli stående som karakteristikk for kampen mellom TIL og Stein i 1.runde i NM-cupen. Den frekke TIL-løperen headet ballen ut av hendene på en måpende Stein-keeper, satte foten til - 6-0 var et faktum. Og nettopp det skjedde hele kampen gjennom. TIL møtte et Stein-lag som hele tiden kjempet med "garden" nede. Og når så gjestene fra Hammerfest hele tiden prøvde å spille fotball, måtte det bli utklassing. Ikke et øyeblikk forsøkte Stein-guttene å hengi seg til kraftfotball, og da ble de så enda mere sårbare for et TIL-lag som endelig fikk vist sitt eget publikum at de behersker adskillig av fotballspillets finesser.

Torfinn Ingebrigtsen ble dagens mann. Etter å ha sløst utilgivelig med sjansene i siste seriekamp mot Skarp, fikk han all selvtillit tilbake ved rolig og behersket å sette ballen bak en nølende Stein-keeper, etter å ha blitt glimrende fremspilt av en nydelig pasning fra Morten Nilsen allerede etter seks minutters spill. Og etter dette var han overalt i angrepet, aggressiv og frekk. Og når i tillegg nesten alt lyktes for ham, kunne han triumferende revansjere seg for alle feiltrinn tidligere i sesongen.

Men nesten hele laget fulgte opp, og periodevis spilte laget som i mange år har vært Finnmarks dominerende, langt ned i statistenes rekker. Morten Nilsen for eksempel er et kapitel for seg selv. Ennå ikke helt restiturert etter en ankelskade, markerte han seg som playmaker og fortsatt målsugen i sin første kamp. Men beholdningen rommer flere, Hans-Tore Bjerkaas og Arne Andreassen later til mer og mer å finne melodien.

Oppdatert: 14.11.2003