3.div.TITO 1974: Tromsø IL - Storfjord IL

Alle forhåpninger om poeng ble fullstendig knust, Storfjord kom til Tromsø for om mulig sikre seg det ene. Det ville i så fall vært verdigfull i kampen for å unngå nedrykk. Da første omgang på Alfheims sleipe gressbane var spilt, var alt i grunnen avgjordt. TIL ledet 2-0, og når de i de siste 45 minuttene fortsatte der de slapp i første - nemlig å spille lett, fin fotball, ble Storfjord fullstendig malt i stykker, og da dommer Nils Bells fløyte lød for full tid, sto det 7-0 i protokollen.

Sifrene 7-0 virker brutalt. De er det. Storfjord hadde overhode ingen ting å stille opp med mot TITO-lederen. Og for TIL betydde seieren ikke bare to nye verdifulle poeng, men også mange mål som kan komme godt med når slutt-status skal gjøres opp.

Nå var ikke Storfjord noen skikkelig målestokk for TIL, innlandslaget var svært dårlig. De slapp aldri til, og hadde i realiteten bare en skikkelig målsjanse. Etter sju mål for TIL er det lett for å komme med litt for rosende ord. Men TIL-guttene fortjener faktisk god omtale. Ikke bare for at de laget sju mål, men guttene viste vilje til å kjempe selv om det ene målet etter det andre trillet inn bak Per Hammer i Storfjord-målet, og seieren var klar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.11.2003