3.div.TITO 1974: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Igjen ble det mange mål i en TITO-kamp der Tromsø IL var den ene parten. På Alfheim Stadion fikk TIL to nye og velfortjente poeng, da TUIL hadde "hjemmekamp" i innledningen av 11. serierunde. Det ble hele syv scoringer denne kvelden, fem av dem gikk i TILs favør. etter å ha ledet 3-2 ved pause. Dermed er TIL poenget foran Furuflaten, men med en kamp mer spilt. Furuflaten må beseire BOIF på Bardufoss om de skal ta tilbake ledelsen.

Kampen ble fortjent vunnet av TIL, ikke det at TIL-guttene spilte så spesielt godt - til det er det for stor svikt i forsvaret, men TUIL var bare til tider med på notene. Allerede etter syv minutters spill åpnet Sigurd Dale scoringene. Fra kort hold mottok han et perfekt innlegg fra Jack Andersen, og dermed kunne bare Roy Johansen i TUIL-buret hente ut ballen av eget mål. Men TUIL kom tilbake og utlignet i det 23. minutt.

Hvor lenge var så Adam i Paradiset ?, svaret må bli i underkant av ett minutt, Sigurd Dale økte til 2-1 ved i heading fra knappe tre meter etter frispark. Så knappe fem minutter senere var det klart for 3-1, Morten Nilsen mottok ei heading fra Arne Johnsen, som han headet videre i mål. Men TUIL sto på og fikk lønn for strevet med ei redusering i det 35. minutt ved Odd Nilsen.

I andre omgang var TIL det beste laget, TUIL falt mer og mer av, og ikke ufortjent ble det at TIL som scoret omgangens to mål. Det første kom ved Jack Andersen som fra minst 18 meter fyrte direkte i mål. Morten Nilsen avsluttet så med ei heading etter corner som først var borti Jack Andersens hode.

Oppdatert: 20.11.2003