3.div.TITO 1973: Tromsø IL - Furuflaten IL

TITO-oppgjøret mellom TIL og Furuflaten på Alfheim gikk ikke resultatmessig etter oppskriften. Furuflaten greide å ta med seg det ene poenget, og med litt større flaks enn de hadde, kunne det gjerne blitt to. Fra starten av var det tydelig at lyngsværingene var kommet til byen utelukkende for å holde buret rent, men selv de største TIL-pesimistene regnet likevel med at det før eller siden ville gå hull på byllen. Med en opplagt Torfinn Ingebrigtsen i spissen tråklet TILs løperekke seg igjennom, men da alt på død og liv skulle inn i midten ble de som regel stoppet av et kontant Furuflaten-forsvar.

Men uansett hva TIL-trener Arne Karlsen sa til sine spillere i pausen, fortsatte de annen omgang som de sluttet første. Etter 15 minutters spill kom sjokket, Arne Sæther raste forbi sin ving, som for anledningen holdt ballen innenfor banen, og hans gode overlegg klarte Arnt Larsen å få hodet på, dermed 1-0 til gjestene. Etter denne kalddusjen klarte TIL å roe det hele litt ned, og etter flere gode forsøk skulle det endelig lykkes. TIL fikk corner fra venstre, og Arnt Hugo Lund fikk endelig til hjørnesparket slik vi vet han kan. Ved nærmeste stolpe sto Hans-Tore Bjerkaas som rolig og behersket styrte corneren inn i nylonen.

Etter dette gikk TIL på for å få en rettferdig avgjørelse, men "fru Fortuna" rodde det hele i land for Furuflaten. På hjemmelaget var denne gang midtstopperne Per Arne Hansen og Arne Johnsen gode i forsvar. Mens fremover på banen var Arne Andreassen best, spesielt da han ble trukket ned på midtbanen. Torfinn Ingebrigtsen var frekk og arbeidsvillig. Unge Johnny Albertsen som kom inn midt i andre omgang, fikk i alle fall bevist at det gror godt i de aldersbestemte klassene.

Dommeren, Hallvar Olsen, TUIL, dømte ikke godt, kanskje er det hardt å dømme to tredjedivisjons-kamper og spille en fjerdedivisjons-kamp på to dager ?

Oppdatert: 12.11.2003