3.div.TITO 1973: Fløya - Tromsø IL

Fløya vant en meget fortjent seier med 2-0 over TIL i toppmøte på Alfheim Stadion. Fortjent, fordi TIL med et spillemessig overtak i annen omgang, ikke klarte å spille seg til en eneste virkelig målsjanse, mens Fløya stadig vekk var farlig frempå, og dessuten også hadde et klart overtak i første omgang.

Også etter pause var det Fløya som hadde de største sjansene, Fløya-guttene kjempet godt hele kampen gjennom, og det lot til at i andre omgang bevist overlot midtbanen til TIL, for så å stanse dem med en bastant forsvarsmur når de begynte å bevege seg rundt 16-meteren. Og kontrastøtene var faktisk farligere enn TIL-angrepene. Både Jens Petter Jensen og Svein Soleng var flere ganger frampå, men del lyktes bare en gang i annen omgang å sette ballen i mål. - For øvrig ett kjempeskudd fra om lag seksten meter som satt helt oppe i krysset.

En meget fortjent 1-0 ledelse for Fløya må bli konklusjonen etter første omgang. Fløya var stadig i angrep, og et titalls corner forteller sin tydelige historie om hvor initiativet lå, all den stund TIL bare noterte seg for to. Arne Andreassen hadde en tvilsom annulering, og en stor sjanse. Og det var alt fra TILs side. Da Fløya økte til 2-0 var kampen punktert for godt. Hans-Tore Bjerkaas kan nevnes som den eneste som spilte til pari.

Kretsdommer Halvard Olsen, TUIL, gjorde et meget godt og sold inntrykk, og hadde hele tiden kampen under kontroll.

Oppdatert: 10.11.2003